IN-STATION QUALITY CONTROL

20.09.2020

Hodně ožehavé téma, které balancuje na hraně pro a proti.

A proč je to důležitý nástroj leanu?

Představte si náběh nového procesu. Nový výrobek, nový stroj, nebo nový operátor. Potřebujete mít 100% jistotu, že proces opustí jen kvalitní výrobek a defekt nepošlete do dalšího procesu.

Mnohem důležitější otázka je jak dlouho taková kvalita má v procesu zůstat. Zpravidla do momentu, kdy neobjeví žádný defekt za určitou časovou jednotku. To ale může být problém, protože pokud nefunguje analýza problémů, řešení a protiopatření a motivace lidí, může být takový kvalita velmi kontraproduktivní.

Takže 100%-tní kontrola v procesu je důležitá, ale jen po určitý čas.

Pokud Vás zajímá více tohle téma, spojte se se mnou a probereme Vaše starosti a najdeme řešení.


© 2025 Milan Cholt | Telefon: +420 799508471 |Email: zlepsito@milancholt.cz
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky